Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane kiełbaski z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 12 szt na grilla
marynata
piwo 1 szkl
ząbki czosnku 4-5 szt
przyprawa uniwersalna ok 2 łyżki przyprawy grillowej
miód płynny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane kiełbaski z grilla

Kiełbaski dowolnie ponacinać, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do piwa. Dodać też przyprawę, miód i wszystko wymieszać.
Kiełbaski ułożyć nacięciem do góry i wolnym strumieniem polać kiełbaski. Odstawić na ok 1-2 godz.
Kiełbaski do grillowania układać na tackach albo na ruszcie.
Polać pozostałą w naczyniu po kiełbaskach marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 21.06.2017 16:49
trzeba spróbować
Franciszek 21.06.2017 15:57
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak