Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
cebula 5 dag
wędzony boczek 10 dag
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2
kostka rosołowa 2
ziemniaki 20 dag
czosnek 2 ząbki
zielenina 20 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Wszystko zalewamy gorąca wodą i gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Ziemniaki kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka i dodajemy liść laurowy i przyprawę w kostce.
Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy czosnek roztarty z sola.
Przed podaniem dodajemy posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 06.12.2011 16:49
smaczny
iwona332 10.06.2011 10:34
super
rakow2
rakow2 29.04.2011 16:19
dobra zupa
agata1722
agata1722 10.04.2011 08:21
lubię taki
Ewa111 24.05.2010 11:20
Najlepsza ze świeżej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak