Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie śliwkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki
śliwki
kapary
oliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie śliwkowym

SKŁADNIKI: 1 ugotowany ozór - użyliśmy 4 ozorków wieprzowych, 250 g śliwek bez pestek, 125 g kaparów, 250 g oliwek bez pestek, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki marmolady z wiśni, 1/4 szklanki oliwy, 4 szklanki wody, 3 liście laurowe, 1 szklanka usmażonych okruszków z ciemnego pieczywa.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować śliwki, kapary, oliwki, musztardę, marmoladę i oliwę na pastę. Do pasty włożyć na 20 minut ozora. Włożyć do garna z 4 szklankami wody i gotować przez pół godziny. Wyjąć mięso i pokroić na plasterki. Okruchy zalać płynem z gotowania. Dodać listki laurowe i gotować do momentu aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anita21 04.02.2011 10:15
lubie ozorki al;e takich jeszcze nie jadłam
Jolanta40 05.12.2010 00:38
ciekawe i zaskakujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak