Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: Spód: 1 szklanka pokruszonych ciasteczek maślanych, pół szklanki posiekanych orzechów pecan - dodaliśmy orzechy włoskie, pół szklanki wiórków kokosowych, 3 łyżki rozpuszczonego masła, 2 czubate łyżki brązowego cukru. Masa serowa: 70 dag serka kremowego w temperaturze pokojowej, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka skrobi kukurydzianej, 3 duże jajka, 1 szklanka mleczka kokosowego, 1/4 szklanki soku z limonki, 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego - dodaliśmy pół szklanki wiórków kokosowych.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki spodu. Spodem wyłożyć tortownice i piec przez 15 minut. Zmiksować ser z cukrem i skrobią kukurydzianą. Dodawać po jednym jajku. Wlać mleczko kokosowe, ekstrakt oraz sok z limonki. Miksować przez 3 - 5 minut. Masę przelać na spód i piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze przez pół godziny. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku na 30 minut. Wyjąć z piekarnika i schłodzić.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda pysznie... Uwielbiam serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    swietne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    spróbowałabym z chęcią
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zapowiada się pysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Wow...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !