Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kokosowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczka maślane
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kokosowy

SKŁADNIKI: Spód: 1 szklanka pokruszonych ciasteczek maślanych, pół szklanki posiekanych orzechów pecan - dodaliśmy orzechy włoskie, pół szklanki wiórków kokosowych, 3 łyżki rozpuszczonego masła, 2 czubate łyżki brązowego cukru. Masa serowa: 70 dag serka kremowego w temperaturze pokojowej, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka skrobi kukurydzianej, 3 duże jajka, 1 szklanka mleczka kokosowego, 1/4 szklanki soku z limonki, 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego - dodaliśmy pół szklanki wiórków kokosowych.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki spodu. Spodem wyłożyć tortownice i piec przez 15 minut. Zmiksować ser z cukrem i skrobią kukurydzianą. Dodawać po jednym jajku. Wlać mleczko kokosowe, ekstrakt oraz sok z limonki. Miksować przez 3 - 5 minut. Masę przelać na spód i piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze przez pół godziny. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku na 30 minut. Wyjąć z piekarnika i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 01.06.2012 06:44
Wow...
Ewa104 28.06.2011 22:21
Zapowiada się pysznie.
polly66 14.06.2011 22:46
spróbowałabym z chęcią
banditka 06.09.2010 09:48
swietne ;)
Nina7 29.08.2010 09:09
Wygląda pysznie... Uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak