Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAJGONKI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
cebula 1
marchewka 1
ogórki kiszone 2
papier ryżowy 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka czerwona słoik mały
makaron ryżowy 10 dag (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: SAJGONKI

Kroimy cebulę i smazymy z mięsem na oleju.
Makaron gotujemy wg przepisu.
Marchewkę i ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w paseczki.
wszystko mieszamy i doprawiamy.
Papier ryżowy zanużamy pojedynczo w letniej wodzie .
Nakładamy farsz do papieru i zawijamy jak krokiety.
Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 06.12.2011 16:48
o jej co to jest?
Rique 29.04.2011 22:49
uwielbiam ze slodkim sosem
gosia561 20.04.2011 10:24
nie dawałam ogórków
Magdalena80 13.04.2011 23:51
pyszności
Anna141
Anna141 30.03.2011 07:34
uwielbiam chińszczyznę :)
Małgorzata113 21.06.2010 10:22
Pewnie smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak