Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z kiełbasą i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 Podwójny
kiełbasa śląska 3 Szt
papryka czerwona 1
pieczarki 20 Dag
cebula czerwona 2
piwo 1 Szkl
olej 4 Łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 Łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 Łyżeczki
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/2 Łyżeczki
kurkuma 1/2 Łyżeczki
tymianek 1/2 Łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z kiełbasą i warzywami

Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w grubą kostkę. Kiełbasę kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy na pół. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i rozdzielamy warstwy. W miseczce mieszamy składniki marynaty. Na patyczki nabijamy mięso naprzemiennie z warzywami. Szaszłyki polewamy połową marynaty. Pieczemy na grillu lub w piekarniku polewając resztą marynaty.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.06.2017 13:52
bardzo pyszne
jagoda5913 16.06.2017 09:37
super szaszłyki
Wafelek2601 15.06.2017 23:26
Bardzo dobry
bertpvd 15.06.2017 22:37
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak