Sposób przygotowania

Pieczona kaczka – smażymy kaczkę na mocno rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia. Smażymy, zaczynając od strony skóry. W trakcie smażenia odlewamy nadmiar wytopionego tłuszczu. Następnie wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Z upieczonej piersi z kaczki ściągamy skórę i kroimy na cienkie plasterki.
Melona obieramy, kroimy na pół i za pomocą łyżki usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cienkie paski. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę za pomocą noża. Przeciskamy przez kratkę, żeby uzyskać kosteczki.
Ogórka obieramy i również kroimy w paseczki.
Majonez łączymy z wasabi. Doprawiamy do smaku kurkumą i pieprzem cytrynowym.
Arkusze papieru ryżowego moczymy pojedynczo w ciepłej wodzie (po ok. 15 sekund). Miękki arkusz przenosimy na deskę i układamy na nim kolejno: pierś z kaczki, melona, ogórka, awokado i ok. 1 łyżeczkę majonezu z dodatkami. Następnie dodajemy kilka listków rukoli i jednego suszonego pomidora. Zawijamy brzegi i zwijamy spring rollsa. W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe rollsy.
Podajemy z sosem sojowym i dekorujemy listkami mięty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    ale to dobre aż chce się jeść
  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    Bardzo dobre :)
  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    Spring rollsy to jedna z moich ulubionych przekąsek, często robię je jako śniadanie do pracy. Nadziane kaczką w pewnością są pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !