Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wieprzowiny z suszoną śliwką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki 20 sztuk
wino czerwone wytrawne 200 ml
cebula 2-3 sztuki
oliwa 100 ml
wieprzowina 1 (schab)
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wieprzowiny z suszoną śliwką

Śliwki zalać winem i odstawić na kilka godzin. Schab pokroić w grubą kostkę, cebulą w ćwiartki. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Nadziewać ją na szpadki na przemian z mięsem, cebulą i śliwkami. Oprószyć szaszłyki solą i pieprzem, polać oliwą i grillować z każdej strony na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.08.2012 21:41
rewelacja
Andysz 23.07.2012 07:52
ekstra!
Andysz 23.07.2012 07:52
ekstra!
Katarzyna/kate1980 21.04.2012 21:49
świetne
rakow2
rakow2 28.04.2011 16:44
a najlepsza ta śliwka
basiulka20088 04.10.2010 14:42
ciekawe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak