Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLECIKI SZPINAKOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
szpinak mrożony 20 dag
jajko 1
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLECIKI SZPINAKOWE

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. masło roztapiamy na patelni i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony i odsączony szpinak.
Kalafiora rozgniatamy, dodajemy szpinak i wbijamy jajko. Wsypujemy bułkę tartą. Bułki tartej tyle aby powstała lepka masa. Doprawiamy sosem sojowym i przyprawami. Formujemy kotleciki , obtaczamy w bułce i smażymy na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 20.01.2012 17:53
nie lubię szpinaku
kielcok1 05.12.2011 16:02
nie dla mnie
rakow2
rakow2 28.04.2011 16:46
szpinak i soja są okropne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak