Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać sos sojowy, ocet ryżowy, sos rybny i sos ostrygowy. Całość doprawić cukrem i chili. Mieszać do momentu, aż wszystko się ze sobą połączy. Tak przygotowany sos jest podstawą pad thai.

Na rozgrzaną patelnię wlać olej sezamowy, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, wbić jajko i mieszać energicznie. Kiedy jajko się dobrze podsmaży, dodać pokrojoną pierś z kurczak.
Smażyć szybko na mocnym ogniu przez około 3 minuty. Do podsmażonego kurczaka dodać pokrojone w słupki warzywa. A następnie dodać namoczony makaron ryżowy. Wcześniej zalać przygotowanym sosem i letnią wodą. Całość gotować jeszcze 3 minuty.
Podawać z prażonymi orzeszkami ziemnymi, świeżymi kiełkami, chrupiącą dymką i orzeźwiającą limonką.

Komentarze

  • 0
    img_20130717_161126
    Opublikowano

    Wiktoria29

    uwielbiam taki makaron
  • 0
    010
    Opublikowano

    2milutka

    Pysznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    moje smaki, na pewno zrobię taki niebawem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    brzmi zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !