Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szparagi w boczku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
boczek parzony 10 plasterków
musztarda dijon 3-4 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szparagi w boczku

Szparagi obieramy (białe) lub odrywamy końcówki (zielone). Gotujemy we wrzątki z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru aż będą półtwarde. Odcedzamy.
Plastry boczku (najlepiej długie i cienko pokrojone na krajalnicy) smarujemy cienka warstwa musztardy Dijon. Zawijamy wokół szparagów. Opcjonalnie możemy spiąć wykałaczką.
Szparagi układamy stroną z łączeniem boczku do dołu i grillujemy na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron do zezłecenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 19.06.2017 12:32
aż chce się jeść
Wiesława1 10.06.2017 08:41
Pyszna propozycja
Edita 09.06.2017 21:27
ale pyszne
anka1988 09.06.2017 08:20
takie szparagi musza być pyszne
ilka01 08.06.2017 23:52
pyszności ....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak