Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LUKIER DO CIAST

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 10-15 dag
cukier waniliowy 1 OPAKOWANIE
sok z cytryny 1 SZT
woda 2 ŁYŻKI
białko 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: LUKIER DO CIAST

WSYPAĆ DO MISECZKI CUKIER PUDER, CUKIER WANILIOWY I BIAŁKO JAJKA. UCIERAĆ DREWNIANĄ ŁYŻKĄ DO MOMENTU UZYSKANIA GŁADKIEJ MASY. NA KONIEC DODAĆ SOK Z CYTRYNY, LUKIER NADAJ SIĘ DO CIAST, CIASTECZEK I BABECZEK. LUKIER POWINO SIE WYKORZYSTYWAĆ BEZPOŚREDNIO PO WYKONANIU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak