Sposób przygotowania

Filety z łososia wypłukać, oczyścić oraz przyprawić pieprzem i odrobiną soli. W misce połączyć miód, sos sojowy, olej, musztardę sarepską i francuską oraz sok z połowy pomarańczy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek oraz dokładnie wymieszać marynatę. Tak przygotowaną marynatą zalać łososia i wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny. Po tym czasie grillować łososia skórą do góry po ok. 4 minuty z każdej strony. Podawać z grillowanymi warzywami i świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 1
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    To musi być pyszne!!!!
  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Zdecydowanie moje smaki :) Uwielbiam łososia :)
  • 0
    img_20130717_161126
    Opublikowano

    Wiktoria29

    zjadłabym.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !