Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 30 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Od fasolki szparagowej odciąć końcówki. Ugotować ją do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać masełko( może być zamiast masła oliwa), dodać fasolkę i delikatnie poddusić dodając sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać bułkę tartą i całość wymieszać ze sobą. Podsmażać do momentu, gdy bułka się delikatnie zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.12.2013 19:30
lubię jako dodatek do obiadu
Betka 21.05.2012 19:28
najlepsze jedzenie!;D
Mariusz18 19.01.2012 10:45
wygląda apetycznie
IlonaAlbertos 13.09.2010 21:18
Cztery ostatnie fotki nie są mojego autorstwa.
Margo1 29.08.2010 12:12
już nie robię
Agnieszka_B 29.08.2010 12:09
Uwielbiam fasolkę szparagową:)
Iwusia 29.08.2010 00:38
Bardzo lubię taką fasolkę szparagową :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak