Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI Z PATELNI - Z PIECZARKAMI, KIEŁBASĄ I ŚMIETANĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

ziemniaki ugotowane 5 większych
pieczarki 25 dag
cebula średnia
kiełbasa kawałek
szczypiorek pęczek
koperek 1/2 pęczka
ząbek czosnku 2

Dodatki

majeranek
bazylia
oregano
Papryka ostra mielona Prymat
sól
rozmaryn
śmietana 4 łyżki
serek mascarpone łyżka OPCJONALNIE
masło łyżka
ser żółty 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI Z PATELNI - Z PIECZARKAMI, KIEŁBASĄ I ŚMIETANĄ

Ziemniaki kroję w kostkę lub grubsze półplasterki.
Kiełbaskę kroję w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę siekam. Całość podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw.
Koperek, szczypiorek i czosnek drobno siekam.
Kiedy odparuje woda z pieczarek i wszystkie składniki lekko się przyrumienią, dodaję ziemniaki wraz z czosnkiem i zieleniną (nieco zostawiam do posypania dania). Smażę przez chwilę, mieszając.
Na koniec dodaję starty na dużych oczkach ser żółty oraz śmietanę i mascarpone. Mieszam. Chwilę gotuję na małym ogniu, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Danie na talerzu posypuję pozostałą zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.06.2017 09:19
Świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak