Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnią dodajemy olej z suszonych pomidorów, na którym podsmażamy pokrojone w kostkę czosnek i cebulę. Następnie dodajemy pokrojony w julienne półgęsek (najpierw kroimy w plastry, a następnie w paseczki). Dodajemy szpinak i doprawiamy solą ziołową.

W międzyczasie w tosterze przypiekamy 4 kromki pieczywa. Następnie nacieramy pieczywo ząbkiem czosnku przekrojonym na pół.

Do szpinaku na patelni dodajemy połowę sera koziego, jajka oraz pokrojone suszone pomidory, doprawiamy ostrą papryką, mieszamy i podsmażamy do delikatnego ścięcia jajek.

Grzanki układamy w naczyniu żaroodpornym, na nie układamy szpinak z patelni, posypujemy resztą sera koziego oraz pestkami słonecznika. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5 minut.

Grzanki podajemy na talerzu, ozdobione świeżym tymiankiem.

Porada autora

chleb podpiekamy w tosterze nie będzie chłonął wody i oliwy z farszu.

Komentarze

  • 0
    p1100027
    Opublikowano

    gosia56

    pyszna propozycja
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne grzanki : )
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    jakie to dobre mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !