Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcję i podsmażamy aż się zarumieni. Pomidory kroimy na kawałki. 1 cebule kroimy w pól krążki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na tłuszczu podsmażamy cebulę, czosnek i pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy natka pietruszki.
Zalewamy bulionem i winem oraz dodajemy cebulę, czosnek i pomidory. Dusimy 15 minut.
Bakłażany kroimy w grube plastry, doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy. Drugą cebule kroimy w krążki i podsmażamy. Na półmisek wykładamy kurczaka a wokół bakłażana

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawy przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    kurczak to bardzo miły ptak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    o jej
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !