Sposób przygotowania

Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki. Plasterki boczku położyć na grillu na kilka minut aż będą chrupiące. Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać musztardę, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny, wodę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdy kotlet.
Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć sałatę, następnie kotlety, boczek, pomidora, ogórki oraz cebulę. Przykryć wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu np. musztardą.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Justi2401

    Wygląda tak apetycznie, że aż zrobiłam się głodna :)
  • 0
    16708460_1105626446227342_2668006791501892260_n
    Opublikowano

    Konczi

    pysznie się prezentuje owa kompozycja smaków
  • 0
    dsc_0527
    Opublikowano

    ada.la

    takie hamburgery to sama przyjemność, aż chce się jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !