Sposób przygotowania

Do garnka wlać mleko i mleko kokosowe, dodać cukier z wanilią, poczekać, aż się zagotuje.
Na patelni podprażyć płatki owsiane z wiórkami kokosowymi (ok 5-7 minut). Dodać płatki do gotującego się mleka, gotować na wolnym ogniu ok 5-10 minut, cały czas mieszając. Dodać w międzyczasie miód, masło orzechowe, nasiona chia i doprawić przyprawą do wina i piwa oraz szczyptą soli.

Owsiankę podawać z pokrojonymi w plastry bananami i truskawkami oraz poziomkami i borówką amerykańską. Ozdobić listkiem świeżej mięty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    Zdrowa, pyszna i pięknie udekorowana ta owsianka :-)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    takiej pysznej owsianki jeszcze nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    kuszące śniadanie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !