Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w piwie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego sa cielęcego z 1 kg
piwo 500 ml
masło roślinne 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
wódka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w piwie

Cielęcinę umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Piwo wymieszać z wódką i przyprawami( oprócz soli i pieprzu mielonego). W tak przygotowanej marynacie zanurzyć kotlety cielęce, odstawić do lodówki na 3- 4 godziny. Mięso po wyjęciu z marynaty delikatnie posolić i oprószyć pieprzem świeżo mielonym. Folię aluminiową nasmarować masłem, wysypać bułką tartą, układać na niej mięso, zawijać i piec na grillu przez co najmniej 10- 15 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.11.2012 10:04
muszę wypróbować
Justyna37 21.03.2012 12:20
dobra
Barbara55 20.01.2012 17:52
smaczna
lee-aa 21.12.2011 21:04
wygląda apetycznie
bercik1 24.06.2011 23:34
w piwie? musi być smaczna
rakow2
rakow2 27.04.2011 15:55
alkoholowe danie
pioge7 04.03.2011 14:58
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak