Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki z grila elektrycznego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
pieczarki 1/2 kg
szynka 200 gram
sól do maku
ser gouda 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki z grila elektrycznego

ser i pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. szynkę pokroić w cieniutkie, niedługie paseczki. wymieszać wszystko, doprawić solą i pieprzem. na każdą kromkę chleba tostowego nałożyć średnią porcję mieszanki i przykryć drugą kromką. tak przygotowane kanapki położyć na rozgrzaną 1 część grilla elektrycznego i przykryć drugą. zapiekać około 2 minut aż chleb będzie lekko spieczony. podawać można z keczupem i majonezem lub z czym kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.03.2012 17:41
dobre
Iwusia 07.02.2012 23:35
super
bercik1 13.01.2012 22:37
Pomysł bardzo mi się podoba.
IlonaAlbertos 13.01.2012 00:58
Lubię takie smakołyki,
Agnieszka191 30.08.2010 20:33
zapiekanki zawsze są cool
pauluna
pauluna 30.08.2010 16:20
ciekawy przepis
marzencia2007 30.08.2010 12:50
ciekawe ;) nigdy nie robiłam takich zapiekanek
Monika193
Monika193 30.08.2010 11:52
nigdy nie robilam w grillu
RenataZ-et 30.08.2010 11:12
Ciekawy pomysł
plocia 29.08.2010 15:13
hmmm wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak