Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki jabłecznik

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 2 szklanki
kasza manna 2 szklanki
jabłka 1 kg
margaryna 250 g
proszekdo pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szybki jabłecznik

margarynę włożyć do zamrażalnika .mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w jednym naczyniu, podzielić na 3 części.jabłka zetrzeć na tarce, podzielić na 2 części. blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wysypać na nią 1 część mieszaniny, na to 1 część jabłek, ponownie wysypać część mieszaniny i jabłka i znów ostatnią część mieszaniny. margarynę zetrzeć na tarce nad blachą tak aby ciasto było całe pokryte wiórkami. tak gotowa ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec ok 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.02.2013 08:22
pycha;)
iknkirke 22.05.2012 21:20
mniam
Agnieszka191 30.08.2010 20:33
zrobie dla Mamuski
pauluna
pauluna 30.08.2010 16:19
ciekawy przepis
marzencia2007 30.08.2010 12:50
super :) robie taki sam!
Monika193
Monika193 30.08.2010 11:51
super
RenataZ-et 30.08.2010 11:14
ojj tak, do tego dodałabym jeszcze cynamon :))
plocia 29.08.2010 15:12
w sam raz na te pochmurne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak