Sposób przygotowania

margarynę włożyć do zamrażalnika .mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w jednym naczyniu, podzielić na 3 części.jabłka zetrzeć na tarce, podzielić na 2 części. blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wysypać na nią 1 część mieszaniny, na to 1 część jabłek, ponownie wysypać część mieszaniny i jabłka i znów ostatnią część mieszaniny. margarynę zetrzeć na tarce nad blachą tak aby ciasto było całe pokryte wiórkami. tak gotowa ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec ok 1 godziny.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    w sam raz na te pochmurne dni
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ojj tak, do tego dodałabym jeszcze cynamon :))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super :) robie taki sam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    zrobie dla Mamuski
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !