Sposób przygotowania

Z mąki, wody, mleka, jajka, łyżki oleju i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe.
Farsz: Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie bardzo drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu, dodać mięso i dusić ok 10 min, następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko dusić ok 10 min. Połączyć wszystko z bułka tartą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na upieczone naleśniki nakładać farsz, zwijać krokiety, obrumienić na oleju. Podawać z czerwonym barszczykiem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam ...
  • 7
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam krokiety;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !