Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
woda 3 szklanek
Kwas cytrynowy Prymat szcypta
1 szklanka cukru
budyń śmietankowy 2
wiórki kokosowe 15 dag
cukier 0.5 szklanka
margaryna 0.5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowiec

Zagotowac wode z cukrem i kwaskiem, na gotująca sie wodę wrzucic jabłka, obrane ze skórki i pokrojone w pół ćwiartki. Należy je parzyć ok 3 minut, ale nie gotowac! odcedzic jabłka i poukładac na ciescie. Z wody odlac jedną szklanke, w której rozmieszamy 2 budynie, na reszcie wody zagatowac budyn. gorący budyn należy wylac na jabłka. kokos zrumienic na patelni, gdy jest juz brązowy rozpuscic margaryne, dodac cukier i wymieszac. gdy lekko ostygnie wbic jedno jajko i szybko mieszac aby sie nie scieło. rozkladamy kokos na budyniu. Ciasto wstawiamy na 20 minut doi piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 01.02.2011 06:31
przeeepyszny;)
aeksandra 09.12.2010 13:41
super pysznie wygląda
Ewelina47 14.11.2010 08:53
pycha
ZEWA 16.10.2010 20:10
do wypróbowania
misia53 16.10.2010 08:52
Super ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak