Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z chrzanem i ajwarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 Kg
marchew 1
pietruszka 1
cebula 1
czosnek 2 Ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
sól
pieprz
sok z cytryny 2 Łyżki
chrzan ze słoika 1 Łyżka
Ajwar 1 Łyżka
masło 1 Łyżka
śmietana 30% 50 Ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z chrzanem i ajwarem

Buraki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Marchew, pietruszkę i cebulę również obieramy i dodajemy do buraków. Zalewamy ok 2 litrami wody, dodajemu ziele, liść, sól, pieprz i gotujemy do miękkości buraków. Po tym czasie marchew, cebulę, pietruszkę i 2/3 buraków wyciągamy. Wlewamy sok z cytryny, dodajemy chrzan, ajwar i masło. Gotujemy jeszcze 5 min, wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Podajemy z ziemniakami lub jajkiem.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.06.2017 14:05
ładny kolor :)
AZgotuj 07.05.2017 14:45
jestem ciekawa smaku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak