Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIOWY PASZTET

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklaki
cebula 1
żółty ser 20 dag
marchewki 2
jajko 4
olej 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
cukinia 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIOWY PASZTET

Cukinie potartą odsączmy z soku. Cebulę i marchewki trzemy na tarce. Dodajemy do cukini. Kolejno dodajemy bułke tartą, olej, żółtka i przyprawy.
Ser ścieramy na tarce i dodajemy do reszty. Mieszamy. Dodajemy ubite białka.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej formy masłem i pieczemy 70 min w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 18.01.2012 15:22
wolę placuszki
kielcok1 04.12.2011 14:03
cukinie są pyszne ,a najlepsze są placuszki
rakow2
rakow2 26.04.2011 15:51
cukinie są dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak