Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę (średniej wielkości).
Paprykę i cebulę pokroić na duże kawałki (rozdzielić tak żeby każdy płatek był osobno). Kurczaka podsmażyć wraz z cebulą na niewielkiej ilości oleju, tak by mięso nie było różowe (ale i nie zarumieniać). Smażyć na głębszej patelni lub w woku. Wlać \"miksturę\", zamieszać, dusić na średnim ogniu. Jak cebulka będzie mięknąć dodać paprykę. 5 min przed końcem duszenia dodać pokrojonego w kostki ananasa.
Dusić tak żeby cebulka i papryka były miękkie ale z papryki nie powinna odchodzić skórka.
3 łyżki keczupu, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka cukru- rozmieszać. Dodać trochę wody. Można więcej \"mikstury: zrobić ale starać się trzymać proporcje. Danie podawać z ryżem.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszny ten kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !