Sposób przygotowania

Ciekawy patent palcem należy podważyć skórę na piersi kurczaka, oddzielić ją od mięsa i włożyć pod nią na całą pierś przyprawy oraz kilka ząbków czosnku. Dzięki czemu pierś będzie dobrze przyprawiona.
Do środka wkładamy całą cytrynę (można ja rozciąć) i całą główkę czosnku (można rozgnieść). Środek należy również obsypać wszystkimi przyprawami.
Umieszczamy kurczaka w brytfance, przyprawiamy z zewnątrz, dodatkowo należy skropić całego kurczaka oliwa z oliwek. Wstawiamy kurczaka na 1,5 godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Stopień upieczenia sprawdzamy na udku. Jeśli mięso odchodzi od kości można serwować.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pycha;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wygląda, można jeść oczami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !