Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z kaparami i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
kapary 2-3 łyzki
papryka czerwona 1 szt
oliwki czarne 1/4 szklanki
oliwki zielone 1/4 szklanki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z kaparami i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować we wrzącej wodzie ,posolić lekko .Gotować Około 10 -15 minut ,wyjąć na talerze .
Krok 1 - Kasza jaglana z kaparami i tuńczykiem foto
2
Dołożyć paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę , wcześniej umytą i pozbawioną nasion .
Krok 2 - Kasza jaglana z kaparami i tuńczykiem foto
3
Oliwki pokroić w krążki czarne i zielone .Kapary wyjąć i osączyć z zalewy .
Krok 3 - Kasza jaglana z kaparami i tuńczykiem foto
4
Tuńczyka z puszki odlać z zalewy lekko rozdrobnić , i dołożyć do całości .
Przyprawić pieprzem białym ,tymiankiem , polać oliwą z oliwek .
Podawać na ciepło zaraz po przygotowaniu .
Krok 4 - Kasza jaglana z kaparami i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 30.04.2017 16:30
Smaczna sałatka
2milutka 29.04.2017 21:15
ciekawe jak smakuje
halina17 29.04.2017 21:15
Dobra kasza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak