Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0.5 kg
masło 1 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
woda 0,5 szkalnki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

pomidory myjemy wkladamy do garnka i zalewamy pół szklanki wody. Gotujemy a natpenie przecieramy przez sito, dajemy masło i troche pieprzuy, prażymy ok 3-5 minut, a nastpenie dajemy do zupy. Mam pomidory z wlasnej szklarni i tak samo robie przeicer w zime. Pomidory mroże w malych porcjach w reklamówkach jednopraowych i zimą tylko odmrażam i przygotowywuje w ten sam sposób, ale juz bez dodatku wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.11.2013 00:21
domowy zawsze smaczniejszy
Mariusz10 22.02.2012 18:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak