Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiet z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 35 sztuk
pieczarki 40 dag
kapusta kiszona 40 dag
jajko 2
cebule 2
margaryna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 5 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: krokiet z grzybami

Kapuste drobno kroimy w kostke i gotujemy do miękkosci, pieczarki jesli sa male kroimy w półplasterki, jesli duze w cienką kostke i dusimy do miękkosci na 2 łyżkach margaryny. Cebulke kroimy w drobniutka kostke i smażymy na pozostalym tłuszczu. gdy wszystko jest miekkie łaczymy ze sobą dajem jajka i doprawiamy, dokładnie mieszamy. ze skladników na nalesniki wyrabiamy cioasto i smazymy nalesniki (wychodzi ok 20 sztuk) farsz nakladamy na srodek nalesnika i skladamy w kopertke, panierujemy w jaku i bułce, smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.11.2011 17:06
mniam
dorlil 14.10.2011 19:22
ojoj widać, że zdjęcie z imprezy
Faustyna 04.08.2011 16:24
Robię podobne! Bardzo lubię to danie:)
kanu83 27.06.2011 19:57
pycha
Grażyna13 25.10.2010 09:35
Smakowite te krokiety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak