Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata sosnowo-miodowa na przeziebienia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone pędy sosny 5 sztuk
miód prawdziwy 2 łyżki
woda 200 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata sosnowo-miodowa na przeziebienia

Wiosna zbieramy młodziutkie pędy sosen, które suszymy na papierze sniadaniowym w słoncu, po czym wkładamy do słoiczka i zamykamy (są doskonale nawet przez 5 lat od zebrania). Do kubeczka wkladamy kilka ususzonych pędód, zawewamy gorącą wodą i parzymy ok 8 minut, dosładzamy miodem i pijemy gorący napar. Zazywamy gdy jest taka koniecznosc (przeziebienie itp) a nie profilaktycznie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomosatomos 11.06.2012 09:36
to jakaś używka?
sunnymood 05.03.2012 10:24
na pewno pyszna:)
jogobella231
jogobella231 24.03.2011 14:38
pycha
Aleksandra45 11.03.2011 23:43
świetne
Mati13 28.12.2010 09:00
bardzo ciekawe i na pewno zdrowe
monisia1977 22.11.2010 06:56
dobre
Zoso 19.09.2010 11:40
Szkoda ze nie widziałem tego przepisu wiosną teraz już za pozno na świeże pędy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak