Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tarty z łososiem, szpinakiem i camembertem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
łosoś wędzony 200 g
szpinak mrożony 300 g
masło 2 łyżki
ser feta 150 g
czosnek ząbki 2 szt
kukurydza konserwowa 8 łyżek
ser camembert 120 g
pieprz czerwony w ziarnach
szczypiorek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarty z łososiem, szpinakiem i camembertem

W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem, aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz połowę pokrojonego w kostkę sera feta. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik na 200*C (z termo obiegiem).
Płat ciasta francuskiego dzielimy na 8 prostokątów. Na każdym rozkładamy szpinak, kawałki wędzonego łososia oraz słodką kukurydzę. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Przed końcem pieczenia na każdym ciastku rozkładamy plastry sera camembert. Wyjmujemy z piekarnika. Na ciepłych mini tartach rozkładamy resztę sera feta. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem oraz czerwonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.04.2017 21:43
Przepyszne.
VioletoweKucharzenie 26.04.2017 16:58
Mini tarty z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Ciastko jest przepyszne - łosoś, szpinak z serem feta, słodka kukurydza i ciągnący się camembert. Oj tak można powiedzieć, że luksusowa przystawka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak