Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na wędzonym boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek
marchewka
pietruszka
natka pietruszki
ziemniaki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na wędzonym boczku

Do garnka z wodą wrzucić kostki bulionowe i boczek pokrojony w kostkę. Dodać marchewkę, ziemniaki i pietruszkę pokrojoną w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz kaszę jęczmienną w zależności od upodobań. Gotować ok 1 godz na małym ogniu. Pod koniec gotowaniu przyprawić natką pietruszki i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.01.2012 00:29
dobra
kate.500 09.11.2011 10:31
pysznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak