Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody orzechowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
żółtko jajek 4 szt
jajko 1 szt
cukier 20 dkg
śmietanka kremowa 10 dkg
wanilia 1 opakowanie
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Lody orzechowe

Żółtka i jajka utrzeć z cukrem na jednolita masę. Zagotować mleko z wanilią i wrzące mleko powoli wlewać do utartych ją stale mieszając żeby białko się nie zważyło. Otrzymana masę podgrzewać aż zacznie gęstnieć, stale przy tym mieszając. Ostudzić i dodać orzechy. Pod koniec kręcenia lodów dodać ubitą śmietankę. Wymieszać i ostudzoną masę zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 13.09.2010 11:41
mniam mniam mniam
buksiak12 13.09.2010 11:41
mniam mniam mniam
buksiak12 13.09.2010 11:41
mniam mniam mniam
Dorota71 13.09.2010 11:08
super
Dorota71 13.09.2010 11:08
super
Emilia22 13.09.2010 10:28
bardzo interesujący przepis
Emilia22 13.09.2010 10:28
bardzo interesujący przepis
Emilia22 13.09.2010 10:28
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak