Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące mięso z rosołu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso z 1 kurczaka
jajko 2
czosnek 6 zankow
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące mięso z rosołu

ugotowane mięso w rosole wyjmujemy i czeamy az obcieknie. Solimy i pieprzymy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, opruszamy w mace i dociskamy. panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce, smażymy na głebokim oleju, podajmy z ziemniakami i surówka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 27.09.2013 19:57
moja mama zawsze tak robiła :)
rjustysia 04.07.2012 10:10
Nigdy nie przepadałam za mięsem z rosołu, ale teraz zdecydowanie to się zmieni :)
stokrotka 02.07.2011 10:59
fajny pomysł
pigila
pigila 19.03.2011 16:39
super
Magdalena/26Mooi 08.11.2010 11:03
mniam, MNIAM!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak