Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem na jednolita masę. Zagotować mleko z wanilią i wrzące mleko powoli wlewać do utartych ją stale mieszając żeby białko się nie zważyło.
Otrzymana masę podgrzewać aż zacznie gęstnieć, stale przy tym mieszając. Wlać karmel sporządzony z cukru zrumienionego na złoty kolor z zagotowana wodą. Ostudzona masę zamrozić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !