Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany kaszą jaglaną z kapustą białą i śliwkami
Kroki postępowania
Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, startą na tarce jarzynowej marchewkę i poszatkowaną kapustę.
Kurczak (cały ) | ok 1,5 kg |
kasza jaglana | 1/2 szkl |
woda | 1 szkl |
cebula | 1 szt |
marchewka | 1 szt |
kapusta biała | 200 g |
jabłko | 1 szt |
śliwki suszone | 100 g |
masło | 50 g |
cydr | 200 ml |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: