Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 g
cebula 1/2 szt
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
margaryna 2 łyżki
kasza gryczana 100 g
woda 1 litr
sól do smaku 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 5-6 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrozić , na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną cebule w kostkę i podsmażyć . Dołożyć ząbki czosnku przepuszczone przez praskę lub pokrojone drobno i razem podsmażyć krótko .Dodać rozmrożony szpinak i dusić około 5 minut . Przyprawić do smaku solą i pieprzem .
Krok 1 - Szpinak z kaszą gryczaną foto
2
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie około 15 minut .
Krok 2 - Szpinak z kaszą gryczaną foto
3
Wyłożyć kaszę ugotowaną na talerze .
Krok 3 - Szpinak z kaszą gryczaną foto
4
Dodać uduszony szpinak . Całość można polać jogurtem naturalnym .
Podawać zaraz po przygotowaniu na ciepło .
Krok 4 - Szpinak z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.04.2017 10:17
ciekawe połączenie z kaszą
AZgotuj 26.04.2017 09:26
pysznie i zdrowo:)
Bożena Matuszczyk 25.04.2017 22:32
Bardzo lubie,pychotka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak