Sposób przygotowania

Oczyszczone, umyte i osuszone mięso z indyka wymieszać z 4 łyżkami przyprawy do gulaszu. Przykryć folią do żywności i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim obrane, pokrojone w piórka cebule. Dodać obrane ze skóry i pokrojone na ćwiartki pomidory. Całość podsmażać około 10 minut. Dodać mięso i smażyć tak długo, aż będzie ono półtwarde.

W garnku zagotować szklankę wody. Dodać poszatkowaną kapustę, posolić, posypać pieprzem, dodać liść laurowy i majeranek. Dusić kilka minut pod przykryciem. Do kapusty dodać zawartość patelni. Wymieszać, przykryć pokrywą i dusić całość około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    uwielbia kapustę!
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pyszny gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać -- pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać -- pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !