Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kofty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
miód płynny 1 łyżeczka
mięta świeża siekana kilka listków
musztarda dijon 4-5 łyżeczek
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kofty

Patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i tak zostawiamy.

Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, musztardę i miód. Wyrabiamy dłońmi mięso. Dodajemy nieco wody i ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso nakładamy na namoczone wcześniej patyczki lekko dociskając. Grillujemy z każdej strony.
Przed podaniem posypujemy świeżą miętą lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.05.2017 13:01
Fajne danie
mirosława4 13.05.2017 09:16
apetyczne !
Bożena Matuszczyk 27.04.2017 11:46
Smakowicie kuszące;)
marzut 24.04.2017 17:12
Moje ulubione
Jolanta40 24.04.2017 12:40
bardzo dziękuję :)
Justi2401 23.04.2017 09:33
Super pomysł na danie z grilla :)
jan_mag 22.04.2017 18:03
Pyszności !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak