Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany melon z bekonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

melon 1 szt
boczek wędzony 12 plasterków
rukola według uznania
pestki słonecznika 2 łyżki
miód prawdziwy według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany melon z bekonem

Melona kroimy na 10- 12 części ( w zależności od wielkości ) i obieramy oraz usuwamy środek. Każdy kawałek owijamy plasterkiem boczku i układamy na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Grillujemy z obu stron.

Na rozgrzanej patelni prażymy pestki słonecznika. Zgrillowane kawałki melona serwujemy na rukoli, posypane pestkami słonecznika i polane odrobiną miodu naturalnego.

Danie proste, a smakuje rewelacyjnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.05.2017 17:00
pyszna propozycja
adelajda 14.05.2017 16:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak