Przepis i sposób przygotowania na: Jarski pasztet z zielonej soczewicy z suszonymi pomidorami
Kroki postępowania
Przykrywamy naczynie folią aluminiową i pieczemy około 40-45 minut, w temp 180*c. Po upieczeniu pasztet studzimy i kroimy na plastry.
soczewica zielona | 1 szklanka |
suszone pomidory | 4 sztuki |
oliwa z suszonych pomidorów | 2 łyżki |
cukinia | 1 sztuka |
cebula | 2 sztuki |
ser owczy | 50 g-twardego |
jajko | 3 sztuki |
kasza manna | 3 łyżki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Kmin rzymski mielony Prymat | szczypta |
kolendra mielona | szczypta |
pestki dyni | do posypania |
ziarna sezamu | do posypania |
posiekana zielenina |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: