Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawa do kurczaka i wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia i polewamy sokiem z ananasa, obkładamy wiórkami masła i pieczemy od czasu do czasu polewając powstałym sosem.

Robimy sos:
czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko, masło i rum wymieszany z 2 łyzkami soku ananasowego. Doprawiamy. Podgrzewamy, mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Kurczaka polewamy ciepłym sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wolę na ostro
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie uznaję mięs z czekoladą
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    kurczak na słodko- może być ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    kurczak na słodko- może być ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    a co na to kurczak ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !