Sposób przygotowania

Umyte grzyby drobno poszatkować, cebulę utrzeć na tarce o grubych otworach i lekko zrumienić na tłuszczu. Dodać przygotowane grzyby, osolić i lekko skrapiając wodą dusić do miękkości, mieszając do czasu do czasu. Miękkie oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar z warzyw. Doprowadzić do wrzenia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać do potraw mięsnych, mącznych i kasz.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !