Sposób przygotowania

- Warzywa myjemy, z pomidorów dodatkowo usuwamy skórę, a z papryk gniazda nasienne, kroimy w grubą kostkę. Obrane ząbki czosnku kroimy na plasterki i dodajemy do rozgrzanej oliwy. Gdy kuchnię wypełni aromat czosnku wrzucamy cukinię i paprykę, mieszamy, dusimy kilka minut, gdy będą al dente dodajemy pomidory oraz przyprawiamy, mieszamy. Czekamy 25-30 minut, aż sos pomidorowy zrobi się gęsty, a warzywa nabiorą wspaniałego smaku ziół.
- Danie podajemy natychmiast z serem mozzarella pokrojonym w kostkę, ułożonym na wierzchu. Ser pięknie rozpływa się na warzywach, buon appetito

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ciekawy przepis. Myślę, że mozzarella w takim \"składzie\" mi zasmakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Musisz koniecznie przygotowac ten przysmak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Koolorowo - ładnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    zdrowe i takie kolorowe! zachwyca nie tylko podniebienie ale i oczy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !