Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
woda 1/2 szklanki
cukier trzcinowy 1 szklanka
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 400 g
herbatniki według uznania
bakalie według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Do rozpuszczonego masła dodajemy wodę, kakao i cukier. Podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż cukier się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia.

Do większego garnka wsypujemy mleko w proszku oraz pokruszone herbatniki i bakalie. Na to wylewamy masę z masłem i mieszamy.

Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.04.2017 17:41
przepyszny !!!
Wiesława1 18.04.2017 11:39
Uuuu smaki dzieciństwa
Edita 18.04.2017 11:06
ale smakowity
KORAL 18.04.2017 10:32
Fajne, dawne smaki :)
Patrycja33 18.04.2017 10:04
uwielbiam! dawno tego nie am, narobiłaś mi ochoty :)
mirosława4 18.04.2017 09:59
świetny wart wypróbowania
Wacław 18.04.2017 09:58
smaki dzieciństwa :-)
Konczi 18.04.2017 09:26
Super blok .. aj skusiłabym się :)
Madzai 18.04.2017 09:12
Bardzo lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak