Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 g,
ząbki czosnku 3 ząbki,
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka,
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/3 łyżeczki,
majonez 2 -3 łyżki,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowy

Schłodzony jogurt naturalny przelać do szklanej salaterki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę , dodać do jogurtu , oprószyć szczyptą soli czosnkowej.
Dodać majonez, oraz przyprawy dokładnie wymieszać aby całość osiągnęła jednolitą konsystencję. Oprószyć czosnkiem niedźwiedzim.
Wstawić do lodówki na 20 - 30 minut.
Podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.04.2017 00:21
Zawsze jest dobry.
Bożena Matuszczyk 17.04.2017 12:23
Dziękuję Gosiu.;)
gosia56 17.04.2017 09:09
na pewno pyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak